De Vegetarische Slager heeft nu een kookboek en dat wil je hebben

Dat het milieu anno 2021 een hot topic is, is wellicht een understatement. Nog nooit waren we zo hard bezig met de gevolgen van onze acties op het klimaat en nog nooit probeerden zo veel mensen tegelijk om hun gedrag bij te sturen en zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat steeds meer mensen regelmatig kiezen voor een vegetarische maaltijd in plaats van een stuk vlees.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Dat betekent ook dat vleesvervangers almaar populairder worden. Want hoewel we ons bewust zijn van de ecologische impact van een stuk vlees op het milieu, zijn we niet altijd bereid om de smaak en textuur ervan voor altijd af te wijzen. Toegegeven, niet alle vleesvervangers zijn een schot in de roos, maar de producten van de Vegetarische Slager kunnen over het algemeen op veel bijstand rekenen.

Recepten en interviews

Na het grote succes van producten als de Kipstuckjes en de Speckjes komt het bedrijf nu ook met een eigen kookboek. Daarin vind je maar liefst honderd recepten die een plantaardige draai weten te geven aan klassieke vleesgerechten. Denk bijvoorbeeld aan een Vegan Wellington of Rendang van Rul Gehack. Het boek is trouwens ook een aanrader voor wie graag wat meer leert over de hele vleesvervangerindustrie, want het bevat interviews met chefs en specialisten. Je vindt het boek bij je lokale boekhandel of online voor 25 euro.