Deze alternatieven voor afrodisiaca brengen je wél in de mood op Valentijn

Valentijn komt eraan en dat betekent: liefde, een vleugje romantiek en voor velen... stomende seks. Om dit te bevorderen, grijpen we allemaal massaal naar aardbeien, oesters en chocolade. Helaas zullen die zogenoemde afrodisiaca je niet helpen. Niet getreurd: speciaal voor de hitsige foodies onder ons, sloeg Deliveroo de handen in elkaar met seksuologe Chloé De Bie om het recept voor de perfecte spicy night samen te stellen.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Chloé De Bie, seksuologe & radiohost: «Al sinds heel lang geloven mensen in wondermiddeltjes die zinnenprikkelend zouden werken. Het woord afrodisiacum zou afstammen van Afrodite, de godin van de liefde en de schoonheid. Bepaalde kruiden of voedingsmiddelen werden verkocht als liefdesdrankjes en dat zien we vaak terug in films. Niet zo gek dus dat we vandaag nog steeds denken dat er verschillende voedselsoorten zijn die lust zouden opwekken, terwijl dat eigenlijk volledig onterecht is. Vanuit zowel fysiologisch als biologisch standpunt hebben we geen bewijs dat afrodisiaca echt lustopwekkend zijn voor ons lichaam. Ze zorgen daarentegen wel voor een soort placebo-effect.»

Niet wat, maar wat je ermee doet

Ondanks het feit dat afrodisiaca niet voor het gewenste effect zullen zorgen, is het toch mogelijk om je zintuigen te prikkelen met voedsel. Daarbij gaat het niet per se om wat je eet, maar wel wat je met dat eten doet en geloof ons: de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast speelt ook de vorm en kleur van voedsel een rol. Zo zijn een abrikoos, perzik of vijg erotiserend omdat ze op een vulva zouden lijken en lijken bananen, aubergines en asperges dan weer op een penis. (Hello aubergine-emoji!).

Speciaal voor Valentijn stelt Chloé dan ook een menu op met tips & tricks voor een zwoele date night. «Maak het gezellig, doe moeite, laat dat eten bezorgen en focus je volledig op je partner zonder stress.»

Apéro: sexy cava

Start de avond met een aperitief en zet meteen de toon, zo kan je ervoor kiezen om cava in de navel van je partner te gieten in plaats van de typische fluitglazen. Laat je tong langzaam over het lichaam van je partner glijden, tot je de cava uit de navel oplikt…

Voorgerecht: setting the scene

Het komt allemaal neer op het bouwen van een bepaalde sfeer. Na de spicy apéro, neem je een stapje terug, en tease je je partner door de tafel of salontafel romantisch te maken met kaarslicht, zet je favoriete muziek op en daag elkaar uit om terug te denken aan mooie momenten: de eerste date, eerste kus, eerste …

Hoofdgerecht: not your average blind date

Het diner wat speelser maken? Bestel kleine deelgerechten, blinddoek elkaar en laat je partner blind proeven of waan je Samantha in ‘Sex & The City’ en bedelf jezelf onder sushi als verrassing voor je partner: eten mag enkel zonder handen.

Dessert: sensueel zoet

Heb je toch zin in een sensuele chocolade aardbei als dessert? Dat kan dat zeker! Het is niet omdat dit afrodisiacum geen effect heeft op je verlangen, dat je er geen culinair orgasme van kan krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om de aardbei in de mond te nemen en die dan door te geven aan je partner of er samen van te eten.