In deze Brusselse bar kan je binnenkort petanque spelen zoals in la douce France

Wie denkt aan vakantie, denkt vaak in eerste instantie aan het zuiden van Frankrijk. Velen onder ons spendeerden daar onze zomers tijdens onze jeugd en hebben nostalgische herinneringen aan de platanen, slaperige siësta’s en... petanque. Want geen enkele sport is zo Frans als de jeu de boules.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Als je al die herinneringen nieuw leven wil inblazen, kan je deze zomer uiteraard afzakken naar la douce France. Nu we eindelijk weer enigszins vrijuit mogen reizen, kan je er maar beter van profiteren. Heb je geen tijd of zin om naar het buitenland te trekken, dan kan je echter ook een potje petanque spelen in Brussel.

De verliezer trakteert

Op het Sint-Katelijneplein – favoriet van menig Brusselse hipster – opent deze zomer namelijk de pop-upbar Made in Kat. Daar kunnen klanten niet alleen terecht voor een gezellig drankje onder vrienden of een lekkere tête-à-tête met hun wederhelft, maar er zijn ook twee petanquebanen. Die kan je online reserveren van woensdag tot en met zondag. Ideaal als je je in het zuiden wil wanen zonder je al te ver te moeten verplaatsen. En de verliezer trakteert – uiteraard!