Deze onverwachte snacks vormen de perfecte combinatie met een glaasje champagne

Champagne is één van de vaste gasten aan onze feesttafels. Van zodra er iets te vieren valt - en dat is bij Kerstmis en Nieuwjaar uiteraard het geval - halen we de bubbels boven. Vaak drinken we het drankje als aperitief, maar wat serveer je erbij als snack? Laat die foie gras maar links liggen, deze combinaties doen het veel beter.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Niemand minder dan Christine Osselin, die deel uitmaakt van het team van champagnemerk Moët & Chandon, liet in een interview met The Drinks Insider haar licht schijnen op de zaak. En dat zorgde voor enkele opmerkelijke conclusies.

Conbineren kan je leren

Volgens Christine kan je een glaasje champagne perfect combineren met een portie frietjes. Klinkt misschien raar, maar de drank neutraliseert het zoute en vette van frieten voor een deel, waardoor de andere smaken net beter uitkomen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een (mini-)hamburger of een portie fish and chips. Ook popcorn met gezouten karamel (kwijl) en Aziatische gerechten doen het volgens Osselin prima vergezeld van een glaasje bubbels. Zo heb je meteen inspiratie voor je aperitiefhapjes dit jaar!