Deze TikTokker leert je alles wat je wil weten over wijn

Je hele leven nieuwe dingen leren is gezond - dat zal je niemand horen ontkennen. We hebben echter niet allemaal zin om constant met onze neus in de boeken te zitten. En gelukkig is dat ook helemaal niet nodig dezer dagen. Er bestaan duizend-en-één mogelijkheden om te blijven leren, van podcasts over apps tot... TikTok.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Ja, dat hoor je goed: TikTok. Hoewel we in geen geval gezegd willen hebben dat je alles wat je ziet voorbijkomen op het sociale mediakanaal moet geloven - please don’t - valt er ook heel wat nuttigs te leren als je je bronnen goed kiest.

Geïnformeerd wijn proeven

Wie graag wat meer leert over wijn én wie zich kan behelpen in het Frans, haast zich maar beter naar het TikTok-profiel van @le.vigneron. Daar leert Émile Coddens je alles wat je wil weten over wijn, van het productieproces tot hoe je het drankje fatsoenlijk proeft. De jonge wijnmaker runt een wijndomein uit de zestiende eeuw in de Val de Loire in Frankrijk en bracht daarnaast ook een boek uit, ‘Le Vin, ça se partage’. Om zijn kennis voor iedereen toegankelijk te maken, maakt hij echter ook korte, informatieve filmpjes op TikTok die duidelijk aanslaan. Uiteraard zal je er geen sommelier mee worden, maar elk beetje nieuwe kennis is welkom - zeker als je daardoor ongegeneerd wijn kan proeven.