Deze zes gewoontes zijn uit den boze wanneer je je gezicht reinigt

Je gezicht wassen klinkt als iets simpels, maar het is best ingewikkeld om het op de juiste manier te doen. Sterker nog, er bestaan veelgemaakte ‘fouten’ als het gaat om het wassen van je gezicht. Een verkeerde reiniging kan leiden tot onder andere puistjes en een droge huid.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Metro Nederland
Leestijd 2 min.

Je gezicht wassen is een belangrijke stap in je badkamerroutine. Komen de volgende zes dingen je bekend voor? Dan kan het weleens zijn dat je je gezicht verkeerd wast.

1. Verkeerde temperatuur

Was je gezicht altijd met warm water? Let er dan wel op dat het niet té warm is. Je gezicht wassen met te warm water kan er namelijk voor zorgen dat je huid uitdroogt. Te koud water daarentegen zorgt er weer voor dat je je make-up en viezigheid niet goed eraf wast.

2. Je laat je juwelen om

Als je je gezicht wast met bijvoorbeeld je halsketting nog om, kunnen je juwelen langs je huid schrapen terwijl je wast. Het beste is om alle accessoires gewoon uit te doen. Vochtinbrengende crèmes en andere huidverzorgingsproducten kunnen namelijk in de spleten van je ring blijven zitten. Zonde.

3. Verkeerd washandje

Let altijd op het washandje dat je gebruikt om je gezicht mee af te drogen. Wanneer heb je het voor het laatst gewassen, zitten er nog make-upvlekken op? Je wil natuurlijk niet met een vieze handdoek je schone gezicht droogmaken.

Tip: houd een paar handdoeken apart én gebruik één kant of een hoek per wasbeurt. Dan kan je met beide kanten zo’n acht keer je gezicht afdrogen vooraleer de handdoek in de wasmand belandt.

4. Te lang wachten voor je aan je skincare begint

Als je te lang wacht na het wassen van je gezicht voor je aan je skincare-routine begint, kunnen je huidcellen uitgedroogd blijven. Bovendien trekken serums, vochtinbrengende crèmes en oliën het beste in als je huid nog een beetje vochtig is.

5. Je kijkt niet naar het producttype

Niet alle producten hebben dezelfde gebruiksaanwijzing. Niet-schuimende producten moeten op een droge of licht vochtige huid worden aangebracht, terwijl je voor schuimproducten veel water nodig hebt.

Producten met actieve stoffen zoals AHA’s en BHA’s moet je wat langer op je huid laten zitten zodat de ingrediënten de tijd hebben om hun werk te doen.

6. Je poetst je tanden na het wassen van je gezicht

Poets altijd je tanden voordat je je gezicht wast. Als je toch pas later je tanden poetst, pas dan op. Heel wat ingrediënten in tandpasta kunnen voor irritaties en een droge huid zorgen én er kunnen natuurlijk bacteriën vanuit je mond op je gezicht belanden.