Deze zomer kan je in deze Belgische steden rolschaatsen met al je vrienden

Van juli tot en met oktober stormt de negentiende editie van de “AG Roller Bike Parade” door België. Het gratis evenement is toegankelijk voor rolschaatsers en fietsers van alle niveaus. Gedurende drie maanden palmt de Parade de straten en wijken van Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Roeselare, Tienen, Charleroi, Bergen, Waver en Nijvel in.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Na een afgeslankte editie vorig jaar is de AG Roller Bike Parade terug om de verloren zomer in te halen. Van 2 juli tot en met 1 oktober nodigt de Parade alle liefhebbers van alternatieve mobiliteit uit. Fietsen, maar ook rolschaatsen, skateboards, monowheels, (elektrische) steppen, longboards en zelfs hooverboards zullen de straten domineren.

Alternatieve mobiliteit

Voorlopig zijn Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Roeselare, Tienen, Charleroi, Bergen, Waver en Nijvel van de partij, maar de lijst van de steden wordt nog aangevuld. Sinds de coronacrisis willen de stedelingen vaker de auto aan de kant zetten en zich verplaatsen op een sportieve en duurzame manier.

De AG Roller Bike Parade ontstond in 2002 en is toegankelijk voor iedereen vanaf 10 jaar. Je verkent de stad, haar verkeersaders en bekende plekjes op wieltjes voor een extra vrij gevoel. Ook aan de coronamaatregelen wordt gedacht. De Parade zal de geldende veiligheidsmaatregelen volgen en ondersteund worden door professionele teams en zorgpersoneel.

Voor beginners en ervaren rotten

In Brussel start de Parade elke vrijdag om 20 uur op het Poelaertplein en buigt af van het Kasteleinsplein naar het Jourdanplein langs de Waterloosesteenweg, de Guldenvlieslaan, Flagey en de Anspachlaan. Elke week wordt er een nieuwe route uitgedokterd in samenwerking met de politie om ervoor te zorgen dat de zone steeds wordt uitgebreid. De Parade biedt twee parcours aan: een kleine lus van zo’n 5 km van zo’n 40 minuten, toegankelijk voor beginners en een grotere lus van zo’n 20 km voor de meer ervaren deelnemers.