Dit is hoe boksers hun gelnagels redden in een gevecht (video)

Boksen hoeft geen hypermannelijke sport te zijn voor stoere machokerels met gigantische spierballen. Iedereen die nood heeft aan een intensieve sportactiviteit die je zelfvertrouwen en energie geeft, kan een vuist uitdelen aan een boksbal. Ook wie gelnagels heeft. Robin, of ‘dutchintheusa’ op TikTok, legt in een video uit hoe je je nagels niet breekt bij het uitdelen van een klap.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Boksen wordt steeds populairder, en niet alleen onder mannen. Gigi Hadid, Ellie Goulding en Cara Delevingne staan bijvoorbeeld regelmatig in de boksring. En ze dragen ook gelnagels. Het een hoeft het ander dus niet uit te sluiten. Een man op TikTok wou met zijn video dan ook duidelijk maken dat gelnagels en boksen prima hand in hand kunnen gaan.

Feministisch icoon

Je vingers zomaar in je handpalm rollen, is geen optie voor mensen met gelnagels. Als je dan een boksbal er goed van langs geeft, kan je jezelf erg bezeren, waarschuwt Robin. In plaats daarvan kun je met de losse handpalm je doelwit slaan. Een andere optie is je vingers dubbelplooien en ze dus niet helemaal in je hand te rollen. Met de zijkant van je hand, die dan een rechte lijn vormt met je geplooide vingers, deel je dan de klap uit.

Die tips bleken broodnodig te zijn, want de video verzamelde op 24 uur tijd maar liefst 10 miljoen views. Ze prijzen Robin niet alleen voor zijn toewijding om zijn nagels te laten doen speciaal voor de video, maar bedanken hem ook voor de «nuttige informatie»: «Dit is een van de meest attente dingen die een man op het internet kan doen.» Sommige reacties roepen hem daarom ook uit tot een «feministisch icoon».