Dit moet je ‘s ochtends eten als ontbijt om snoepen tijdens de dag tegen te gaan

Dat een evenwichtig ontbijt belangrijk is om de dag goed te beginnen, weten we al langer dan vandaag. Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar, zoals het gezegd luidt. Maar blijkbaar is het ene gezonde ontbijt het andere niet, als we de wetenschap mogen geloven. Met name één ingrediënt zou wonderen doen om snoepen overdag tegen te gaan.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Hoewel de meesten onder ons ongetwijfeld ontbijten met een kom ontbijtgranen of een sneetje brood, is dat niet de beste aanpak. Als het even kan, maak je best een uitgebreide maaltijd klaar voor jezelf in de ochtend. Eén ingrediënt dat daarin niet mag ontbreken? Paddenstoelen.

Vitamines en proteïnen

Althans, als we Joanne Slavi, voedingsprofessor aan de University of Minnesota in de Verenigde Staten mogen geloven. In een interview met Metro UK geeft ze aan dat die zorgen voor een meer verzadigd gevoel dan vlees en dat ze bovendien boordevol proteïnen zitten. Maar dat is niet alles, want ook aan vezels en vitamines B2, B3 en B5 is er geen gebrek. Kortom, volgens Slavi is er geen betere voeding om je dag goed te beginnen. Bovendien zitten we middenin de herfst dus liggen de winkelrekken vol verschillende soorten - ideaal om je favoriete paddenstoel te leren kennen.