Dit is officieel de beste bestemming van 2023

Nieuw jaar, nieuwe kansen en dat geldt ook op het gebied van reizen. Naar jaarlijkse gewoonte gaf het reisplatform European Best Destinations z’n gebruikers ook in 2023 de kans om te stemmen voor hun ‘Bestemming van het Jaar’. Vorig jaar was die titel nog weggelegd voor Ljubljana, maar dit keer wist een andere Europese stad de titel weg te kapen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Met 700.000 stemmen lieten de stemmers er geen twijfel over bestaan: de Poolse hoofdstad Warschau wordt dé place to be in 2023. Maar waarom?

Waarom Warschau?

«Warschau wordt beschouwd als één van de veiligste steden van Europa, drie keer veiliger dan Parijs, tweemaal veiliger dan Rome en Warschau scoort zelfs beter dan Wenen. Het veiligheidsgevoel wanneer je alleen over straat wandelt behoore bij de grootste van de Europese hoofdsteden», aldus European Best Destinations. Veiligheid is natuurlijk niet alles, maar zeker als je er in je eentje op uit trekt, doet het wel veel voor je algehele beleving.

Toch is er nog meer. «Warschau is een dynamische en bruisende stad. Er vallen duizend-en-één activiteiten te beleven, van het degusteren van lokale specialiteiten tot een vlucht met een luchtballon of een ritje op de zipline in één van de stadsparken.» Klinkt goed als je het ons vraagt, dus wij weten al waar we volgende keer heen trekken!