Dit is officieel de beste chocopasta

Een boterhammeke met choco is in veel Belgische huishoudens nog steeds een standaard ontbijt. Erg gezond of gevarieerd is het misschien niet, maar dat hoeft ook niet altijd. Voor veel mensen blijft Nutella favoriet, ondanks het toch niet onbelangrijke feit dat die chocopasta palmolie bevat, een ingrediënt dat bekend staat om z’n milieu onvriendelijkheid.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Ben jij in principe ook een Nutellafan, maar wil je af van die palmolie? Wil je weleens wat anders proberen, maar weet je niet waar beginnen? Wel, de Franse consumentenvereniging 60 millions de consommateurs, vergelijkbaar met Test Aankoop in België, ging op zoek én vond de beste chocopasta in de winkelrekken. En nee, dat is niet Nutella.

Poulain

Voor het onderzoek nam de organisatie veertien verschillende chocopasta’s onder de loep en heel wat criteria speelden een bepalende rol. Niet alleen smaak, maar ook de aanwezigheid van palmolie, het aantal suikers, het vetgehalte... werden in acht genomen. Na lang testen kwam uiteindelijk de chocopasta van Poulain als beste naar voren. Nutella eindigde pas op de vierde plaats. De winnaar bevat geen palmolie en de smaak is volgens 60 millions de consommateurs perfect in evenwicht. En pssst, bij Lidl zou je de pasta voor slechts 2 euro kunnen kopen...