Dit was het beste gerecht wereldwijd in 2022

Hoewel het nieuwe jaar intussen van start is gegaan, blikken we maar al te graag nog even terug op 2022. Een jaar dat we niet snel zullen vergeten om een heleboel redenen. Vandaag concentreren we ons op een lichter thema, namelijk eten.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Taste Atlas heeft namelijk zoals elk jaar weer een ranking opgemaakt van de beste gerechten en de lekkerste keukens wereldwijd. Dat gebeurde uiteraard niet zomaar: talloze reviews van gebruikers werden geanalyseerd om tot een sluitende conclusie te komen. En daaruit blijkt dat wie het beste gerecht ter wereld wil proeven, zich maar beter zo snel mogelijk naar Japan rept.

Curry op z’n Japans

Het traditionele Japanse currygerecht karē werd namelijk uitgeroepen tot het lekkerste ter wereld. Een licht pikante, sterk gesuikerde en erg dikke curryvariant die lokaal wordt geserveerd met rijst, noedels of in een broodje. Ideaal ook als je eens iets anders dan sushi wil eten bij de Japanner.

Op nummer twee en drie staan trouwens nog andere gerechten die bij ons minder gekend zijn. Op de tweede plaatse staat namelijk het Braziliaanse vleesgerecht picanha, terwijl de derde plaats is weggelegd voor de amêijoas à bulhão pato, een zeevruchtenspecialiteit uit de Portugese hoofdstad Lissabon.