Dit zijn de 10 beste reisbestemmingen voor foodies in 2023

Echte reisherinneringen maak je niet op een bergtop, maar aan tafel op restaurant. Dat weten foodies als geen ander. Zij herinneren zich later misschien niet meer wat ze bezocht hebben tijdens een trip, maar kunnen zonder verpinken die ene perfecte al dente pasta met truffelolie voor de geest halen. Speciaal voor die reizigers stelde TripAdvisor een lijst op van de beste culinaire reisbestemmingen.

Foto Zoonar
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het grijze weer doet dromen van zonnige oorden. Maar welke oorden exact de moeite zijn? Daar kan TripAdvisor een handje bij helpen. Zij maakten zopas hun ‘Traveller’s Choice’-lijst van ‘Best Food Destinations’ bekend. Die lijst stelden ze samen op basis van de kwantiteit en kwaliteit van gebruikerreviews in 2022.

Bella Italia

En goed nieuws voor je portefeuille (en je maag!): de beste bestemmingen bevinden zich voornamelijk in Europa. Het beste eet je in Italië: de linguine, risotto, melanzane, gnocchi en bruschetta lieten globetrotters eindeloos watertanden. In de lijst staan dan ook maar liefst drie Italiaanse bestemmingen: Rome (1ste plek), Florence (4e plek) en Napels (8ste plek). Dat vraagt om een roadtrip. Ook de andere topkeukens bevinden zich in meer zuidelijke contreien, zoals Barcelona en Lissabon.

Wil je toch liever buiten Europa reizen, maar ook erop los smullen? Dan ga je naar Hanoi, Jamaica of New Orleans.

De top 10

1. Rome (Italië)

2. Kreta (Griekenland)

3. Hanoi (Vietnam)

4. Florence (Italië)

5. Parijs (Frankrijk)

6. Barcelona (Spanje)

7. Lissabon (Portugal)

8. Napels (Italië)

9. New Orleans (Verenigde Staten)

10. Jamaica

Urban life

meer Urban life

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight