Dit zijn de interieurtrends van 2023 (foto’s)

Aan welke interieurtrends mogenwe ons dit jaar nog verwachten? We zijn gewend om meer tijd thuis door te brengen en we hunkeren allemaal naar groen en natuurelementen. Hieronder ontdek je hoe het allemaal vorm krijgt.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

1. Terugkeer van de traditionele ambachten

Ambacht is terug! Van marqueterie (het inleggen van hout), tot handbeschilderd behang en maatwerk: de nieuwe generatie designers heeft haar ambacht herontdekt en gaat met een moderne frisse blik met oude technieken aan de slag. Terwijl duurzaamheid eerder nog een trend was, kunnen we nu zeggen dat het meer is dan dat. Er is een noodzaak om goed voor onze aarde te zorgen en kritisch te kijken naar ons consumptiegedrag en de productieprocessen.

Bijzondere interieuritems op maat én met een goed verhaal, dat staat centraal binnen deze trend. «We merken dat menesn bewust kiest voor ruwe materialen zoals houttinten, met als resultaat een ruimte die een gevoel van sereniteit en evenwicht oproept», klinkt het meubelmaker Camber.

2. Groen groen groen

Verwacht overal groen te zien. Deze trendkleur vertrekt vanuit het verlangen naar vrijheid en comfort. Zo komt er dit jaar een mentaliteitsomslag waarin mensen meer gaan focussen op innovatie, betrouwbaarheid en verbondenheid. Daarbij zullen de natuur en de menselijke hand samen een onmisbaar interieurduo vormen.

3. 90’s neutrals

Bring it on: beige, bruin en crème! Koele neutrale kleuren worden aan de kant gezet en we kiezen voor warmere tinten die ons doen denken aan de jaren 90. Er zal dit jaar dus een verschuiving plaatsvinden van de hardere grijstinten die de afgelopen 10 jaar zo geliefd waren, naar tinten die intiemer aanvoelen en ons een comfortabel gevoel geven.