Dit zijn de kantoortrends voor 2022

Bij een nieuw jaar horen traditiegewijs nieuwe kansen, nieuwe goede voornemens (die we vervolgens nooit weten vol te houden) en... nieuwe trends. Daarbij denken we in eerste instantie aan alles wat met mode te maken heeft, maar ook op andere vlakken vallen er een heleboel trends waar te nemen.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Zo ook op het gebied van alles wat met je job en je kantoor te maken heeft. 2021 zag er wat dat betreft al erg anders uit dan wat we gewoon waren, maar ook 2022 zal anders zijn dan gebruikelijk. Econome Lauren Thomas deelde haar voorspellingen voor het komende jaar met Metro UK.

Krappe arbeidsmarkt

De bevolking vergrijst, werknemers hebben andere prioriteiten en werkgevers stellen zich niet altijd flexibel genoeg op. Daardoor zal het voor die werkgevers niet altijd makkelijk zijn om nieuw personeel te vinden. Volgens Thomas is het daarom belangrijker dan ooit om te luisteren naar wat potentiële werkkrachten verwachten en aan die verwachtingen tegemoet te komen.

Hoger loon voor thuiswerk

Vroeger was thuiswerk een soort bonus voor werknemers, waardoor werkgevers een jobaanbod aantrekkelijker konden maken. Nu thuiswerk steeds meer de norm wordt is het dan ook van belang om werkkrachten andere voordelen aan te bieden, zoals een hoger loon.

Diversiteit en inclusie gaan voor

Volgens een onderzoek van Glassdoor, het bedrijf waaraan Thomas verbonden is, vindt 72% van de Britse jobzoekers en werknemers inclusie en diversiteit een prioriteit. Ze verwachten dan ook dat hun (toekomstige) werkgever hier voldoende aandacht aan besteedt.

Kantoorcommunity buiten het werk

Koffiepauzes op het werk zijn sinds de pandemie min of meer verleden tijd, maar dat betekent niet dat het niet belangrijk is om een band op te bouwen met je collega’s en werknemers. Daarom stelt Thomas voor om cretaief te zijn met de manier waarop je contacten legt, bijvoorbeeld door cadeautjes naar je werknemers te sturen of door buiten de werkuren om een sociale activiteit te organiseren.