Dit zijn de lekkerste Europese bestemmingen voor foodlovers

Op vakantie gaan is leuk, maar als het eten tegenvalt, vormt dat een grote domper op de feestvreugde. Misschien denkt niet iedereen er zo over, maar voor foodlovers geldt dit sowieso. Tijdens het kiezen van een vakantiebestemming is het dan ook geen overbodige luxe om op voorhand al wat onderzoek te doen naar de lokale cuisine.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Als je zelf geen zin hebt in urenlang gezoek op internet, kan je ook vertrouwen op een onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij CIA Insurance. Zij maakten een lijstje van de tien lekkerste Europese bestemmingen voor foodlovers.

Criteria

Voor de rangschikking hield het bedrijf rekening met verschillende criteria. Zo keken ze naar het aantal restaurants ten opzichte van het aantal inwoners, naar de gemiddelde prijs van een restaurantbezoek, het aantal veganistische opties en het aantal Michelinsterren. Uit de analyse komt het Portugese Lissabon als grote winnaar naar voren. Een bezoekje aan een restaurant kost je er gemiddeld 14 euro en bovendien biedt 12% van de adresjes vaganistische opties aan. Firenze en Athene vervolledigen de top drie, dus er is voor ieder wat wils.

Top tien

1. Lissabon (Portugal)

2. Firenze (Italië)

3. Athene (Griekenland)

4. Valencia (Spanje)

5. Barcelona (Spanje)

6. Galaţi (Roemenië)

7. Sevilla (Spanje)

8. Palma de Mallorca (Spanje)

9. Thessaloniki (Griekenland)

10. Alicante (Spanje)