Dit zijn de meest efficiënte gezichtsuitdrukkingen om te flirten

Wie geen relatie heeft en er graag eentje zou willen, moet er vroeg of laat aan geloven: flirten. Voor sommige mensen is dat erg makkelijk - het lijkt wel of ze ervoor geboren zijn. Voor anderen ligt de kwestie echter een pak moeilijker.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Gelukkig zijn er enkele tips die je daarbij kunnen helpen. Uit een onderzoek van de University of Kansas blijkt namelijk dat je gezichtsuitdrukking erg belangrijk is tijdens het flirten.

Succesvol flirten doe je zo

En voor ons algemeen welzijn onderzochten de wetenschappers ook welke gezichtsuitdrukkingen dan precies het meest succesvol zijn. «Voor het eerst waren we niet enkel in staat om de uitdrukkingen die laten zien dat je flirt apart te nemen en te identificeren, maar waren we ook in staat om de functie van deze uitdrukkingen te onthullen: associaties activeren die verband houden met relaties en seks», aldus Omri Gillath, hoogleraar psychologie aan de University of Kansas en één van de auteurs van de studie. Dankzij Facial Action Coding System (FACS) identificeerden de onderzoekers de volgende uitdrukkingen als succesvol:

- Draai je hoofd op zij en houd het lichtjes gekanteld.

- Glimlach lichtjes.

- Richt je ogen naar voren en volg de ander.