Dit zijn de meest sexy filmscènes aller tijden

Films en seksscènes, ze gaan al jaren hand in hand. Uiteraard zijn er een heleleboel uitzonderingen te vinden (geschikt voor de jongere kijkers), maar er zijn genoeg voorbeelden waarbij de passie haast letterlijk van het scherm spat. Maar wat is nu de meest sexy scène aller tijden? Bestaat die uiteraard wel?

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Als het van FandomSpot afhangt in ieder geval wel. Het online forum voor fandoms voerde een studie uit op honderd proefpersonen om de meest sexy filmscène te vinden. Dat gebeurde aan de hand van vijftig scènes (geselecteerd door gebruikers van het forum) en een harstslagmonitor. Hoe hoger de hartslag, hoe groter de opwinding.

En dat onderzoek leverde enkele opmerkelijke resultaten op. Niet alleen werden de heetste scènes geselecteerd, maar bovendien kwamen de onderzoekers ook tot de vaststelling dat authentieke seks mensen het meest opwindt. Bij een scène zoals die waar Marianne uit ‘Normal People’ haar beha niet over haar hoofd krijgt, steeg hun hartslag gemiddeld maar liefst met 35%.

Top vijf sexy scènes

Uiteraard zit je nu te wachten op de meest sexy scènes aller tijden (al is verder onderzoek wellicht nodig om tot een waterdicht resultaat te komen), dus bij deze:

1. De laatste vrijpartij uit ‘Normal People’

2. Pottery-scène uit ‘Ghost’

3. De scène met het gebroken bed uit ‘Jessica Jones’

4. De perzikscène uit ‘Call me by your Name’

5. De eerste douchescène van Alex en Piper uit ‘Orange is the new Black’