Dit zijn de meest voorkomende seksuele dromen

De mens heeft een rijke fantasie en die komt misschien nog het meest van al ‘s nachts tot uiting. Die enkele keren dat je je bij het opstaan je droom kan herinneren, kom je vaker wel dan niet tot de conclusie dat de verhaallijn laat ons zeggen ‘opmerkelijk’ was. En soms krijg je zelfs rode oortjes van je dromen.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Seksuele fantasieën hebben we allemaal en niemand kan zeggen dat hij of zij in het verleden niet al eens een erotische droom heeft gehad. Maar waar dromen we in zo’n geval over? Het Franse onderzoeksbureau IFOP zocht het uit in een enquête nabij 1.009 volwassenen.

Seks met vrienden

Daaruit blijkt ten eerste dat 78% van de mannen en 61% van de vrouwen weleens stoute dromen hebben gehad. En stout is geen understatement, want 42% van de ondervraagden deed het ‘s nachts weleens met een vriend(in), 27% met een collega. Op de derde plaats staat het bed delen met een beroemdheid en slechts 8% van e ondervraagden sliep in z’n dromen al met een onbekende. Hoewel je zou denken dat we zo’n dromen dan liever voor ons houden, heb je het mis. Zo’n 63% van de deelnemers aan de enquête had het namelijk weleens met hun partner over die dromen.