Dit zijn de populairste seksspeeltjes voor mannen

Seks is plezant. Seks is gezond. Seks kan ook met wat hulp, of je nu alleen bent of niet. Dat laatste weten vrouwen al lang en vooral de laatste tijd zijn seksspeeltjes aan een opmars bezig. Waar ze vroeger met enige schaamte in de duisternis van het nachtkastje werden verstopt, krijgen ze nu een trotste plaats in de slaapkamer. Want nee, er is niets mis met wat hulp tussen de lakens, of je nu seks hebt met jezelf of met een ander.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Hoewel mannen over het algemeen wat opener zijn over hun masturbatiepraktijken, waren seksspeeltjes lange tijd taboe. «Een echte man heeft geen hulp nodig» en andere onzin waren schering en inslag. Maar als we seksspeeltjesbedrijf Lelo mogen geloven, bracht de pandemie daar verandering in.

Eerste keer seksspeeltje

Uit een enquête gevoerd onder 4.000 Britse mannen blijkt namelijk dat maar liefst 41% van hen tijdens de lockdown voor het eerst een speeltje gebruikten. En 16% was zo aangenaam verrast dat ze er een dagelijkse gewoonte van maakten. De ondervraagden gaven aan dat ze de hulpmiddeltjes gebruikten om zichzelf beter te leren kennen, om sneller klaar te komen of om ook anaal genot te ervaren. En maar liefst een derde gaf aan meer te genieten dankzij het gebruik van een seksspeeltje.

Uiteraard geven we ook graag nog even de top drie van de populairste speeltjes mee, voor de nieuwsgierigen:

  • de vibrerende penisring
  • de penissleeve
  • de buttplug