DON’T PUT A RING ON IT. Zoveel Vlamingen zijn bewust vrijgezel

Singles, vrijgezellen... Noem ze hoe je wil, er zijn een heleboel mensen die momenteel zonder partner door het leven gaan. En hoewel ze in films vaak worden neergezet als wanhopige zielen die op zoek zijn naar hun soulmate, ligt de realiteit heel wat anders.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Grof gezegd kan je singles onderverdelen in twee groepen: zij die op zoek zijn naar een partner en zij die (tijdelijk of niet) bewust als vrijgezel door het leven gaan. En volgens een enquête van online datingapp Meetic is die tweede groep een stuk groter dan je misschien zou verwachten.

Juiste partner

Uit de bevraging blijkt namelijk dat maar liefst 44% van de Vlaamse vrijgezellen liefst ook single blijft. «Soms is het een bewuste keuze om zich niet te verbinden zolang ze niet die éne juiste partner gevonden hebben. Men is liever gelukkig single dan ongelukkig samen. Andere singles komen misschien net uit een relatie en hebben het nodig om hun hart eerst te laten helen. Nog andere singles willen hun focus even inzetten op het werk en voelen dat de vrijheid van single zijn hier wel kan bij helpen. Ik lees vooral dat het voor 56% geen bewuste keuze is», aldus Meetic-experte Chloé De Bie aan Marie Claire.

Inderdaad, voor 56% van de bevraagden is het single-zijn geen bewuste keuze. En voor maar liefst 48% is een partner noodzakelijk om zich goed te voelen.