Een trol, een zwangere man en een smeltend gezichtje : Ontdek de 37 nieuwe emoji’s

De tijden zijn complex, net zoals menselijke emoties. Unicode speelt daar opnieuw gretig op in door 37 nieuwe emoji’s op ons los te laten. In 2022 zul je je berichtjes kunnen verrijken met een ‘smeltend gezicht’-emoji of een emoji van een zwangere man.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het was al even geleden sinds er nieuwe emoji’s toegevoegd werden aan de digitale pictografische woordenschat, maar het wachten werd beloond. Een exacte datum is er nog niet, maar Unicode heeft alvast 37 emoji’s bekendgemaakt die ergens in 2022 uitgerold zullen worden op alle smartphones en laptops.

Wat allereerst opvalt, is het rijke spectrum aan emoties dat Unicode erkent. Zo is er het smeltende gezichtje voor de warme dagen, het ‘hand-voor-de-mond’-gezichtje voor wanneer je je versproken hebt, een emoji die zijn tranen verbijt – wie voelt zich tenslotte eens niet overweldigd door het dagelijkse leven – en een stippellijngezichtje dat allicht open is voor interpretatie.

Inclusief en verleidelijk

Naast de vele nieuwe handgebaren, biedt Unicode nu ook koraal, een lelie, een leeg vogelnestje, een vol vogelnestje, een autowiel, zwemband, kruk en bubbels aan. Discoballen zijn dan weer ideaal voor groovy postcoronafeestjes en een röntgenfoto kun je toevoegen voor als je iemand wil vertellen over je laatste ziekenhuisbezoek.

Twee emoji’s die mogelijk tot het standaard emojivocabularium zullen behoren zijn de trol (een verpersoonlijking van je ranzigste zelve) en de verleidelijke lipbijt-emoji.

Tot slot valt op hoe Unicode opnieuw de kaart van inclusiviteit trekt door een zwangere man toe te voegen aan zijn repertorium.