EINDELIJK! Reclame voor een zwangerschapstest waarin een negatief resultaat voor opluchting zorgt

Wie ook maar een beetje binnen de doelgroep valt, ziet op YouTube waarschijnlijk dagelijks een reclamespotje voor een zwangerschapstest voorbijkomen. En de vrouwen in die video’s zijn steevast érg blij met een positief resultaat. Hoewel we hen dat uiteraard van harte gunnen, ligt de realiteit vaak anders.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Wij zijn vast niet de enigen die weleens met een bang hartje naar de nachtwinkel gingen om een zwangerschapstest te kopen. Pil vergeten, condoom gescheurd, dronken... Wat de reden ook is, het is helemaal niet raar om een zwangerschapstest te doen en te hopen op een negatief resultaat. Want nee, niet iedereen zit te wachten op een baby.

Niet zwanger

Nochtans is dat wel wat die reclamefilmpjes voor zwangerschapstesten ons willen doen geloven. Plots lijkt het alsof iedereen zwanger wil worden en alsof jij de enige bent die daar anders over denkt. Is er dan iets mis met jou? Zie je de dingen helemaal verkeerd? Absoluut niet. Het is meer dan oké om niét zwanger te willen zijn. En nu komt die idee eindelijk ook naar voren in het nieuwste spotje van ClearBlue. In het spotje zien we eens jonge vrouw die duidelijk opgelucht is wanneer ze niet zwanger blijkt te zijn. Wij hopen alvast dat het niet bij dit ene filmpje blijft.