FOEI. Een op de twee loog al eens over een serie gezien hebben om indruk te maken

Het is onmogelijk om alle nieuwe series op Netflix, Apple TV, Disney+ of Streamz bij te houden. Maar als we onze sociale media openen of aan de koffiemachine op het werk passeren, lijkt het alsof iedereen altijd mee is met de nieuwste hippe buitenlandse televisieserie. Welnu: schijn bedriegt. Uit een poll van RadioTimes.com blijkt dat maar liefst 52% van de 1.300 ondervraagden al eens zei dat ze een serie gezien hadden, wanneer dat niet het geval was.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Squid Game, Succession, The White Lotus, Sex Education, You… Iedere week verschijnt er wel een serie die we ‘moeten’ gezien hebben. Maar geef toe: wie nog ietwat uit zijn luie zetel wil komen kan onmogelijk alle nieuwe series bekijken. Alleen durft dat nieuwe tv-voer weleens hét onderwerp onder vrienden te zijn. Gênant als jij die ene serie nog niet bekeek. Je wilt nu eenmaal geen gezichtsverlies lijden onder je metgezellen. Voor je het weet gebeurt het: je liegt en zegt dat je Squid Game geweldig vond, ook al heb je geen flauw benul waarover de serie gaat.

‘Stranger Things’ populairste leugen

RadioTimes stelde een top vijf op van de series waarover het meest gelogen werd. Met stip op één als serie waarvan de tv-fanaten deden alsof ze het kenden is de Netflix-serie ‘Stranger Things’. Maar liefst 14% zei al eens dat ze de scifi-horrorserie over ‘The Upside Down’ gezien hadden, zonder te weten wie Eleven is of wat haar probleem is.

De tweede in de rij komt niet als een verrassing: Game of Thrones. De fantasyserie van HBO telt zeven seizoenen met tien afleveringen van een uur lang, heeft drakenmoeders, ijszombies, verschillende clans die tegen elkaar strijden en tientallen personages met moeilijke namen. Je ziet waar de gemiddelde kijker over zou kunnen struikelen. 10% van de ondervraagden deden alsof ze even getraumatiseerd worden over de Red Wedding als de mensen die de serie wel zagen.

De top drie wordt vervolledigd door Breaking Bad, de serie over de chemieleerkracht die drugs maakt en distribueert. Ondanks Bryan Cranstons en Aaron Pauls legendarische vertolkingen van partners in crime, zei 7% van de leugenaars nog steeds liever dat ze de serie gezien hadden, dan ze werkelijk te bekijken.

Het kostuumdrama over het Britse koningshuis kon een vierde plek bemachtigen (2%) en Schitt’s Creek, een sitcom over een rijke serie die in een hol moet gaan wonen, sluit de top vijf af met 1% van de leugenaars.