Geen budget voor een nieuwe kerstoutfit? Deze vijf trends shop je gemakkelijk tweedehands

Binnenkort is het weer the most wonderful time of the year: feeërieke lichtjes in het straatbeeld, bakken quality time met je geliefden en … de elk jaar terugkerende outfitstress. Die kerstuitgaves komen altijd hard binnen, maar nu de wereld door moeilijke tijden gaat, is besparen waar mogelijk een must. In deze financieel uitdagende tijden kan tweedehands daarom een te overwegen optie zijn. Dit is hoe je een volledige tweedehandsoutfit fixt die de gasten aan de kerstdis omver zullen blazen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Iedereen kent het, de elk jaar terugkerende outfitstress. De eeuwige tweestrijd tussen mee willen zijn met de laatste modetrends en de investering die daarmee gepaard gaat. Maar wie zegt dat je een spiksplinternieuwe outfit moet kopen om de meest modieuze gast aan tafel te zijn?

Vinted, de app voor tweedehandskledij, is er van overtuigd dat je evenveel (of zelfs meer) straalt met een preloved outfit tijdens de feestdagen: «Feestelijke outfits hergebruiken die je in voorgaande jaren hebt gedragen, een item lenen van vrienden of tweedehands winkelen zorgen voor een meer bewuste manier van omgaan met kleding voor festiviteiten. Via Vinted kan je makkelijk en budgetvriendelijk inspelen op de laatste modetrends», klinkt het.

Deze vijf modetrends kan je alvast makkelijk tweedehands scoren:

1. Pailletten

Glamoureus en eclectisch met een vleugje roaring twenties. Pailletten in fluorescerende tinten en prints zijn in!

2. Hoe groter, hoe beter

Wat dacht je van wijde en oversized hemden of blazers met brede schouders? De baggy look is terug en te combineren met heel wat statement accessoires.

3. Korset

Een korset is dé vintage droom. Perfect te stylen over een witte blouse voor jouw geklede outfit met eindejaar!

4. Gewaagde kleuren

De sombere wintermaanden fleur je instant op met een kleurige outfit.

5. Handtassen met chunky chains of puffy bags

Hoe voller de tas, hoe beter en zonder twijfel een statement piece bij je feestelijke tenue.