Geen zin in een kater? Laat deze drankjes dan lekker staan

Nu we weer op café mogen en (min of meer) onbezorgd kunnen feesten met vrienden, kijken sommigen onder ons ook weleens te diep in het glaasje. Als je je amuseert, vergeet je namelijk al snel hoeveel je drinkt. Dat is niet per se een ramp, maar volgens de website Addictions zijn er wel degelijk drankjes die je beter vermijdt als je geen kater wil de volgende dag.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De website hield een bevraging onder 2.148 Amerikanen om tot die conclusie te komen. Alle proefpersonen hadden het afgelopen jaar minstens één keer een kater. Het onderzoek peilde onder andere naar welke drank de bevraagden zoal dronken, wat daar de effecten van waren en hoe die hun beslissingen beïnvloedden.

Tequila

En wat blijkt? De bevraagden hielden het vaakst (22,6%) een kater over aan tequila. Wodka komt binnen op de tweede plaats, gevolgd door wijn, whisky, bier, rum en gin. Toch is de uitkomst van de enquête genuanceerder dan dat, want de bevraagden gaven aan dat vooral bier hen slechte beslissingen deed maken. Uiteraard kan overmatige consumptie van élke alcoholische drank voor een kater zorgen, dus drink met mate!