Gen Z en single? Dit is hét moment om iemand aan de haak te slaan

Vrijgezel zijn, het heeft zo z’n voor- en nadelen. In de zomer, wanneer het leven tamelijk zorgeloos lijkt en iedereen wat meer vel laat zien, zijn we allemaal weleens jaloers op zij die geen partner hebben. Een lief voor een nacht of een week aan de haak slaan is nooit zo makkelijk als tijdens de warmste maanden van het jaar. Maar nu de zomer afgelopen is en de dagen almaar korter worden, verandert de situatie.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Eerlijk is eerlijk, tijdens de donkere herst- en wintermaanden hebben we allemaal nood aan wat extra liefde. Bovendien is het een stuk minder makkelijk om mensen tegen te komen wanneer er geen festivals en andere sociale gelegenheden zijn om naartoe te gaan. En dus hebben velen nu, aan het begin van de herfst, zin in meer.

Vaste partner of overwinterbuddy?

Volgens een onderzoek van Tinder zou maar liefst 51% van de Gen Z’ers (mensen geboren tussen pakweg 1997 en 2010) momenteel een relatie willen. Slechts 9% wil actief single blijven. Bovendien zijn ze massaal op zoek naar een diepere verbondenheid: politieke meningen en gedeelde interesses zijn een stuk belangrijker dan uiterlijk. Als je behoort tot Gen Z én op zoek bent naar een partner, is dit dus het ideale seizoen om die zoektocht tot een goed einde te brengen. Let wel op voor opportunisten die enkel willen «overwinteren» met iemand en vervolgens in de lente de bloemetjes opnieuw buiten willen zetten. Behalve als dat iets is waar jullie beiden achter staan, uiteraard.