Hema lanceert Tompouce-bier en dat wil je proeven

Over het algemeen staan de Nederlanders in België niet bekend als geniale bierbrouwers. Als bierland bij uitstek doen we maar al te graag minachtend over de brouwavonturen over de landsgrenzen - vaak onterecht. Bierfanaten met een liefde voor zoet haasten zich dezer dagen maar beter naar hun plaatselijke Hema, want de Nederlandse winkelketen brengt een bizar biertje uit.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het brouwsel zou moeten smaken naar een tompouce, het welbekende Nederlandse gebakje, en verscheen begin april dit jaar eerder al in de winkelrekken. Nu is het bier dus terug van weggeweest en het ziet ernaar uit dat het een vast onderdeel van het assortiment zal worden.

Vanille en frambozen

Maar wat moet je je voorstellen bij tompoucebier? Waar smaakt het naar? Wel, je beeld je best een mikshakebiertje in. De drank heeft namelijk een licht vanille-achtige smaak met frambozenaccenten. Voor de ontwikkeling sloeg Hema trouwens de handen in elkaar met brouwerij Lowlander. Sinds 24 september is het bier voor 2,5 euro te koop bij Hema en op de webshop. Ideaal voor wie houdt van een fruitbiertje - en het ziet er ook nog eens erg leuk uit.