Hier scoor je de nieuwste eerlijke collecties

Nu steeds meer mainstream modeketens uitpakken met een ethisch verantwoorde collectie, heeft elke fashionista minstens één duurzaam stuk in de kast hangen. Een overzichtje van de meest spannende collecties die op stapel staan of al in de rekken liggen.
door
Mare
Leestijd 1 min.

H&M Concious Collection

Een vaste waarde in dit rijtje is de H&M Concious Collection, die de groene ambities van het Zweedse modemerk jaarlijks in de verf zet. In de collectie van dit jaar duikt veel pastelroze, babyblauw en statig zwart op, al dan niet in combinatie met weelderige ruches en een opvallende snit. Vanaf 20 april ligt deze lijn wereldwijd in de winkels.

Mango Committed

Vorige maand lanceerde ook Mango een duurzame collectie, de Mango Commited-lijn. Voor de stoffen werd gebruik gemaakt van biologisch en gerecycleerd katoen, gerecycleerd polyster en Tencel. De hele collectie bestaat uit 25 stuks voor vrouwen en een 20-tal voor mannen, de prijzen schommelen tussen 25 en 120 euro.

Honest By

Iets dichter bij huis heeft de Belgische ontwerper Bruno Pieters een sportlijn toegevoegd aan zijn ethisch verantwoorde label Honest By. De collectie bestaat uit een reeks hoodies, shirts en sweatpants die geproduceerd worden in Duitsland en bedrukt in Antwerpen. Op de website van het merk krijg je als klant toegang tot alle info over het productieproces en de prijsberekening. Transparantie troef!