Hierover ruziën we het vaakst met onze partner

Iedereen maakt ruzie. Meningsverschillen zijn menselijk en dus liggen we regelmatig met anderen in de knoop, of dat nu is voor 2 minuten of 20 jaar. Maar wellicht liggen we nog het vaakst van al overhoop met onze partner. Dat is nu eenmaal de persoon die we het meest zien én waarbij we ons het comfortabelst voelen om onze mening te uiten en dat leidt dan ook snel tot meningsverschillen.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Je zou het misschien niet denken, maar uit een onderzoek van OnePoll voor Panera Bread onder 2.000 Amerikanen blijkt dat koppels het vaakst ruziën over... eten. Van ontbijt tot avondeten, voeding blijkt een heikel punt.

«Wat eten we vanavond?»

Uit de studie komt naar voren dat maar liefst 37% van de koppels het vaakst ruzie maakt over eten. «Wat wil je vanavond eten?», schijnt een erg gevreesde vraag te zijn voor de helft van de ondervraagden. Op jaarbasis zouden we gemiddeld niet minder dan 156 keer overhoop liggen over het avondeten en dagelijks spenderen we 17 minuten aan de avondeten-kwestie. En Joey uit ‘Friends’ blijkt niet de enige die moeite heeft met het delen van zijn eten, want 12 procent van de koppels ruziet over het wel of niet delen van eten. Ben je momenteel op zoek naar een lief, dan let je dus maar beter op zijn of haar etenssmaak als je latere discussies wil vermijden...