H&M lanceert eerste vintage collectie in samenwerking met DIT Belgische merk

Iedereen die het nieuws in de modewereld een beetje volgt, is vast wel op de hoogte van de limited edition-collecties van de Zweedse kledingketen H&M. En je zal zonder twijfel ook al gehoord hebben van de ecologische ambities van het merk, dat laatst nog een duurzame feestcollectie lanceerde met onder andere stoffen gemaakt van druivenschillen en PET-flessen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Tot zover niets nieuws dus. Maar nu gaat H&M nog een stapje verder door op 3 februari 2022 een vintage collectie aan te bieden in de winkels in Antwerpen, Gent en Brussel. En daarvoor sloeg het de handen in elkaar met Le Freddie, het Belgische vintage label van Els Keymeulen en Kristin Stoffels.

Le Freddie

Le Freddie ontstond in 2019 en mag intussen rekenen op meer dan 11.000 volgers op Instagram en een hele resem influencer-fans. De samenwerking met H&M gaat weer een stapje verder in het succesverhaal. «Deze samenwerking met H&M bewijst nu dat een kleine speler wel echt een verschil kan maken. Dat een label als H&M ons opmerkt en ons goed en relevant genoeg vindt om bij hen in de rekken te hangen, is méér dan een geluksmoment. Het bewijst dat de wereld klaar is voor verandering», aldus Keymeulen en Stoffels in een reactie aan HLN.