Hoe populairder je bent, hoe aantrekkelijker je bent als partner, aldus studie

Je hebt mensen met een kleine, maar hechte groep vrienden en je hebt mensen met een vriendenlijst waar haast geen einde aan komt. Hoewel we allemaal weten dat kwaliteit primeert over kwantiteit, blijft populariteit ook na je middelbare schoolcarrière een rol te blijven spelen in je leven. Dat is althans de conclusie van een nieuw onderzoek dat ingaat op ons dategedrag.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het zijn onderzoekers van de University of California die tot die conclusie kwamen. De wetenschappers onderzochten 550 speeddaters - niet alleen hun eerste indruk van mogelijke partners werd onder de loep genomen, ze werden ook in de maanden daarop van dichtbij gevolgd. Dit om te achterhalen met wie ze ook nadien nog contact zochten en waarom.

Meer dan populariteit

Uit die analyse blijkt dat de eerste indruk die je maakt op je date, redelijk bepalend is voor wat er daarna volgt. Mensen van wie we meteen een goede impressie krijgen, gaan we ook nadien makkelijker opzoeken. Twee elementen blijken bovendien doorslaggevend: populariteit en compatibiliteit.

«Hoewel we ervan uitgingen dat populariteit een belangrijke factor zou worden in de studie, waren we verbaasd over het feit dat een goede indruk niet alleen afhankelijk is van populariteit; het gaat ook om compatibiliteit, zelfs wanneer mensen elkaar nog moeten leren kennen. Met andere woorden: hoewel populariteit helpt om een tweede date vast te krijgen, is een unieke connectie hebben met een potentiële partner even belangrijk», aldus Alexander Baxter, één van de auteurs van de studie, aan Daily Mail

Heb je dus geen enorme aantallen vrienden, dan hoef je niet meteen te wanhopen. De juiste klik is voldoende om een tweede date te versieren!