HOTSPOT. Dit zijn tien heerlijk avontuurlijke restaurants om te ontdekken in Gent

Dat Gent de stad van de neuzekes, authentieke architectuur en cultuur is, is geen geheim . Maar wist je dat de stad ook het walhalla is voor echte foodies? Vis, vlees, veggie, vegan, pasta, sushi of curry: er is voor elk wat wils. Dit zijn de tien nieuwe hotspots in de Arteveldestad.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Gigi

Wat recent nog een leegstaand pand was in de Belfortstraat, is nu omgetoverd tot dé hotspot voor fans van de Italiaanse keuken. Restaurant Gigi laat je proeven van authentieke Italiaanse gerechten en dat in een kleurrijk interieur dat de volledige food experience uitstraalt. Want hey, het oog wil ook wat!

Belfortstraat 24 / gigi6161.be

Fusilli

Pasta lovers beware, want vlak aan de Zuid is een nieuwe pastabar geopend: Fusilli. Elke dag staat verse fusilli en rigatoni pasta (en de overheerlijke bijhorende sauzen) op het menu. Volledig huisbereid én een culinair genoegen voor iedereen!

Vlaanderenstraat 112a / fusilligent.be

Ferri

Ottogracht in Gent heeft er een nieuwe aanwinst bij, genaamd Ferri. Heerlijke veggie gerechtjes, waarbij het beste van groenten naar boven gehaald wordt. Sharing is caring is het concept dat hier centraal staat. Verder geniet je ook van huisgemaakte limonades, natuurwijn en koude bieren.

Ottogracht 48 / ferri.gent

Madonna

Madonna, een groenterestaurant dat meer dan een bezoekje waard is! Of het nu middag of avond is, dat er diverse bijzondere groentebereidingen op je bord worden getoverd staat vast. Op het menu: kleine, grotere en zoete gerechtjes die elkaar aanvullen en samen een waaier aan smaken bieden.

Poel 7 / madonna.gent

Currychiwa

Voor comfort food rechtstreeks uit Tokyo moet je bij Currychiwa zijn! Smakelijke rijstgerechten verfijnd met een unieke Japanse curry saus waarbij alle smaken - zoet, zuur, zout, bitter en zélfs umami - aan bod komen. Benieuwd? Zet eind november alvast in je agenda, want dan zal Gent z’n eerste curry house verwelkomen.

Nederkouter 73 / currychiwa.com

Yōkoso

Yōkoso betekent ‘welkom’ in het Japans én zo zal je er gevoeld hebben! Bij deze sushi hotspot stel je zelf je sushi roll samen, een robot doet de rest en zo bepaal je zelf de prijs van je gerecht. Handig voor take-away of om er ter plekke in het restaurant van te genieten.

Voldersstraat 17a / yokososushi.eu

Rizoom

Wat eerder de locatie was voor een Japanse gerechten pop-up, is nu de thuis voor Japans geïnspireerde gastrobistro Rizoom. Een menu vol seizoensgebonden gerechten, telkens passend bij de verfrissende (afterwork) drinks. Fine dining gegarandeerd !

Nieuwewandeling 62 / rizoomgent.be

Nonam

Nonam is een all in one hotspot - het is zowel een boutique hotel, restaurant, wijnbar én oh, ze serveren er ook brunch. Je kan er genieten van de klassieke Franse gastronomie, geïnspireerd door wereldwijde food trends.

Sluizekenkaai 1 / nonamrestaurant.be

Bar Bask

Opgelet vlees- en visliefhebbers! Op zoek naar een gezellige plek waar niet enkel de grill, maar ook de industriële setting en muziek op en top is? Zoek niet langer en ga langs bij Bar Bask. Pure gerechten met Baskische touch en dat vleugje nodige rock ‘n roll.

Edward Pynaertkaai 115 / barbask.be

John Dory

Gent kan nu ook een authentiek visrestaurant toevoegen aan hun foodie hotspots palmares - John Dory. Je kan er dagelijks in de watten gelegd worden met heerlijks uit de zee en dat op een out of the box en duurzame manier!

Reep 9 / john-dory.fish