Ideetje voor Oudejaar: de koffiecocktail

December gaat bijna beginnen en velen onder ons kiezen er dan ook voor om alvast in de feeststemming te komen. Lichtjes, cadeaus, een kerstboom... Alles is goed om de donkere decemberdagen een beetje op te vrolijken. En met de feestdagen in het vooruitzicht wordt het ook stilaan tijd om na te denken over een gepast feestmenu.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

In de meeste families is het gebruikelijk om zowel voor Kerstmis als voor Nieuwjaar een gezellig onderonsje te organiseren. Lekker eten, een drankje, spelletjes: meer hoeft dat niet te zijn. Maar een geschikt menu samenstellen is niet altijd makkelijk. Op Oudejaar serveren we bijvoorbeeld maar al te graag een lekker drankje, maar alcohol maakt een mens moe en dat is niet zo handig als je het op z’n minst tot middernacht wil volhouden. Gelukkig hebben we de ideale oplossing gevonden: de koffiecocktail. Feestelijk én je krijgt er een kleine energieboost van. Met dit recept kan je ze alvast eens uitproberen.

Koffiecocktail

Benodigdheden

- NESCAFÉ Dolce Gusto Cold Brew

- 3 druppels vanille-extract of 1 theelepel vanillesuiker

- 5 kardemompeulen

- 1 sinaasappel

- 6 ijsblokken

- 10 cl tonic

- 40 ml gin (schrap voor wie liever een mocktail heeft)

Aan de slag

- Zet de Cold Brew in je NESCAFÉ Dolce Gusto-machine. Hiervan heb je 10 cl nodig, wat ongeveer 3 streepjes is. Zet de machine op koud.

- Pers een sinaasappel en voeg hierbij de vanille en 2 kardemompeulen in de cocktailshaker.

- Gebruik de muddler om de kardemompeulen te kneuzen.

- Voeg hier 3 ijsblokjes en de koffie aan toe. Sluit de shaker en shake!

- Neem een glas om de mocktail in te serveren en vul het met grote ijsblokken. Giet er eerst 10 cl tonic in. Schenk het geheel via een zeefje in het glas. Doe je dit voorzichtig, dan krijg je een mooie dégradé in je glas van licht naar donker.

- Om de mocktail af te werken kan je nog enkele kardemompeultjes gebruiken en een schijfje sinaasappel.

Urban life

meer Urban life

Spotlight

7% van de Belgen had ooit ongeval met alcohol achter het stuur

Zeven procent van de Belgen had ooit een verkeersongeval waarbij alcohol achter het stuur meespeelde. Dat blijkt uit een Europese enquête. Bovendien kregen vorig jaar bijna 47.000 bestuurders een boete voor rijden onder invloed van alcohol, gemiddeld 128 per dag.

meer Spotlight