LIFEHACK. Via deze techniek zou je je kat zo «traumatiseren» dat ze jouw kerstboom voor altijd gerust laat (video)

TikTok staat tot op de dag van vandaag garant voor de betere lifehacks. Deze keer kwamen ze op de proppen met een trucje dat jouw kat zo bang zou maken van de kerstboom dat ze er de gedurende de gehele kerstperiode met haar fikken van afblijft. Wat is een klein trauma tegenover al jouw kapotte kerstballen tenslotte?

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het is ons onduidelijk of we GAIA moeten contacteren of niet, maar als het gaat over het beschermen van de kerstboom durven we weleens een oogje dicht te knijpen. Een TikTokker met de naam Becca Richards had er in ieder geval flink genoeg van dat haar kat steeds de kerstboom aanviel. En begrijpelijk: niemand wil een huis dat vol ligt met naalden, kapotgebeten slingers en scherven van gebroken kerstballen. Een optimale kerstsfeer is er pas met een optimale kerstboom, is het niet?

Een beetje trauma

Op het vrolijke deuntje van Mariah Careys kersthit ‘All I Want for Christmas is You’ is te zien hoe Becca in haar TikTok-video haar kat angst aanjaagt door haar aan te vallen – of op zijn minst zacht te porren – met de kerstboom. Het arm beestje maakt telkens een achterwaartse sprong om het gevaar te ontwijken, om dan opnieuw toenadering te zoeken, en dan toch weer aangevallen te worden door de boom.

Op die manier zou Becca het idee bij haar kat kunnen planten dat de kerstboom een groot eng ding is dat katten een kopje kleiner wil maken. Een vorm van conditionering dus.

Maar werkt het?

De vraag is alleen of de techniek werkt. Becca beweert alleszins dat haar kat de boom sindsdien met geen poot meer aangeraakt heeft.

De video kon al meer dan 30 miljoen views vergaren en duizenden reacties gaande van «Geniaal! Dit test ik morgen uit op mijn peuter» tot «Krijg alsjeblieft geen kinderen, ik contacteer GAIA». Vele mensen maken zich ook zorgen dat de kat weleens wraak zou willen nemen op de boom.

Testen op eigen risico dus.