LIFEHACK. Zo heb je binnen de kortste keren warme voeten in bed

Na een lange, koude, donkere dag kijken we er des te meer naar uit om ‘s avonds lekker in bed te kruipen. Een comfortabele matras, een lekker donsdeken en misschien nog even een boek met een theetje erbij voor het slapengaan. Maar er is steevast één ding waar we ons aan ergeren: koude voeten.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Als je het bed deelt met iemand anders, is de oplossing simpel. Je plaatst je voeten geniepig tegen zijn of haar lichaam, op eigen risico uiteraad, en met wat geluk ben je na enkele minuten af van je ijsblokken. Maar wat als dat geen optie is? Deze drie trucjes bieden uitkomst!

Warmwaterkuik of kersenpittenkussen

Een klassieke, maar erg doeltreffende methode om koude voeten in bed tegen te gaan is door een warmwaterkruik of kersenpittenkussen aan je voeten te leggen. Idealiter leg je die al in bed terwijl je je tanden poetst bijvoorbeeld, zodat ook de rest van je bed al een beetje opwarmt in de tussentijd. Let er bij deze methode uiteraard wel voor op dat je je niet verbrandt!

Beweging

Heb je koude ledematen, dan is dat vaak een teken dat je bloedsomloop niet helemaal optimaal werkt. Om dat tegen te gaan, volstaat een beetje beweging. Een sportsessie overdag zal al wonderen doen, maar je kan ook voor het slapengaan je bloedsomloop stimuleren door wat oefeningen te doen. Ga op je tippen staan, beweeg je voeten energiek op en neer, doe teenbewegingen in alle mogelijke richtingen... Ook een voetmassage kan uitkomst bieden.

Douchen en badderen

Een andere manier om je bloedsomloop te stimuleren is door vlak voor het slapengaan een lekker warme douche of bad te nemen. Wil je nog een stapje verdergaan, wissel dan koud water af met warm water. Je krijgt op die manier een klein beetje hetzelfde effect als wanneer je in de sauna zit en vervolgens gaat rollen door de sneeuw.