Met deze 11 sporten verbrand je de meeste calorieën

Sporten doe je normaal gesproken voor je plezier. Niets geeft meer voldoening dan je uit te leven met voetbal, tennis, boksen of lopen. Maar plezier is niet de enige motivatie. Door veel te sporten werk je ook aan je conditie en verlies je gewicht. Logisch, zul je denken. Je bent immers actief bezig en dus verbrand je lekker veel calorieën. Helaas gaat dit niet op voor elke sport.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Om je alvast op weg te helpen om die overtollige calorieën kwijt te raken, hebben we de meest effectieve sporten voor je opgezocht. Zo is de kans groot dat je meer gewicht verliest dan met enkel een dieet.

1. Taekwondo

Taekwondo is een van oorsprong Koreaanse vechtsport en de nationale sport van Zuid-Korea. Als je de athleten ooit in actie hebt gezien, weet je precies waarom deze sport op de eerste plek staat: je verbrandt maar liefst 900 calorieën met een uurtje trainen. Gevechtsporten zijn sowieso een goed idee als je wil afvallen.

2. Zwemmen

Elke diëtist zal je aanraden om te gaan zwemmen. Afgezien van het feit dat het gewoon enorm ontspannend werkt, verlies je ook nog eens het nodige aan gewicht. Met een uurtje intensief zwemmen raak je al gauw zo’n 880 calorieën kwijt.

3. Langlaufen

Het is misschien niet direct de sport waar je aan denkt als je wil afvallen, maar effectief is het wel. Langlaufen is een van de meest veeleisende duursporten. Met een uurtje op de lange latten raak je al gauw 850 calorieën kwijt. Het enige nadeel aan deze sport is dat je een pak sneeuw nodig hebt...

4. Kickboksen

Net als taekwondo is ook het kickboksen goed voor je lichaam. Naast een betere conditie, neemt ook je spierkracht toe. Met een uurtje kickboksen raak je al snel 770 calorieën kwijt.

5. Voetbal

Van het bier tijdens het supporteren ga je niet afvallen, maar tijdens een potje voetbal verbrand je behoorlijk wat calorieën. Om precies te zijn 772 calorieën in 90 minuten. Tenzij je i het doel staat en er geen enkele bal jouw kant opkomt, natuurlijk.

6. Basketbal

Je hoeft geen nieuwe Michael Jordan te zijn om plezier te hebben met basketbal. Als beloning ben je na een uurtje spelen zo’n 700 calorieën armer. We zeiden het al: afvallen kan ook leuk zijn!

7. Lopen

Als teamsport niet echt je ding is, dan blijven de solosporten over. Gaan joggen is bijvoorbeeld zeker de moeite waard. Je bouwt uithoudingsvermogen op voor andere sporten en bovendien ben je na een uur iets minder dan 700 calorieën kwijt.

8. Schaatsen

Hoewel schaatsen een wintersport is, loont het zeker de moeite om een paar schaatsen aan te schaffen. Je verliest met een uurtje schaatsen niet alleen 600 calorieën, je krijgt er ook sterkere beenspieren van.

9. Fietsen (op tempo)

Het is niet direct de meest intensieve sport, maar als je een flink tempo aanhoudt, ben je ook op de fiets efficiënt aan het afvallen. Behalve het verbranden van circa 500 calorieën per uur, werk je ook aan je conditie en is het goed voor je hart.

10. Volleybal

Terug naar de teamsporten. Volleyballen versterkt verschillende spieren in je lichaam en je verliest ook nog eens zo’n 350 calorieën per uur.

11. Tennis

Is het je al eens opgevallen dat professionele tennisspelers er steeds heel fit uitzien? Je bent tijdens tennis constant in beweging, doet veel korte sprintjes en gebruikt veel spieren. Het resultaat: aan het einde van een uurtje tennis ben je niet alleen veel lichaamsvocht kwijtgeraakt, je bent ook zo’n 400 calorieën lichter. Tennis is een van die sporten die je tot op late leeftijd kan beoefenen.