Met deze kledij zweet je je niet te pletter tijdens warm weer

Het is al een tijdje warm weer. Je outfit samenstellen op warme dagen is niet altijd even gemakkelijk, want je wil natuurlijk geen last krijgen van zweetplekken. Dankzij deze tips draag je de juiste kledij en blijf je zweetvrij.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Linnen

Linnen is echt een leuk stofje voor de zomer, want het is het koelste materiaal. Het laat lucht door en neemt heel goed vocht op. Het kreukt wel snel, maar er is een trucje voor om dat te verhelpen: spray je kledingstuk in met water en wrijf de kreukels wegweg.

Katoen

Ook katoen is een heel goede stof bij warmte. Het materiaal neemt geen hitte op en hierdoor ‘ademt’ het. Een nadeel van dit materiaal is dat het net als linnen makkelijk kreukelt. Zorg er dus voor dat je iets draagt in combinatie met polyester, zodat je je niet onnozel strijkt.

Chambray

Chambray is een soort duurzame vorm van denim. Het lijkt er wel erg op, maar het voelt minder zwaar aan. De stof is luchtig: ideaal voor tijdens warme temperaturen. Het materiaal wordt geweven uit linnen of katoen. Van de stof worden onder andere shortjes en kleedjes gemaakt.

Viscose

Viscose is gemaakt van houtpulp, wat goed werkt tegen hitte. Het materiaal bevat natuurlijke, dunne vezels die beter ademen dan andere stoffen. De stof plakt ook niet tegen je lichaam bij warm weer. Het voelt heel zacht, wat kledij uit viscose erg aangenaam maakt om te dragen. Viscose vindt je bijvoorbeeld terug in sportkleding en kleedjes.

Zijde

Zijde is erg comfortabel tijdens warme temperaturen. De stof is glad en voelt licht en zacht aan op je huid, net als viscose. Kies wel voor de échte variant en niet voor de neppe, synthetische, want die bezorgt je namelijk wel zweetplekken. Jammer genoeg hangt er aan zijde wel een serieus prijskaartje, maar je kan altijd eens rondkijken op tweedehandskledingssites. Ook was je de stof best niet te vaak.

Lyocell

Lyocell wordt net als viscose van houtpulp gemaakt. Het materiaal absorbeert vocht heel snel, perfect voor als je veel zweet. Lyocell voelt in de zomer erg koel aan omdat het goed ventileert. Het kan zowel in de wasmachine als met de hand gewassen worden. Een voordeel van het materiaal is dat het niet snel kreukt.