Met deze vijf tips bescherm je je planten tegen de hitte

De hitte kan niet alleen lastig zijn voor ons maar ook voor je planten. Om verdorde planten te voorkomen, zal je er dus extra goed voor moeten zorgen. Dankzij deze tips kreunen je groene vrienden niet langer onder de zoveelste hittegolf.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Geef je planten voldoende en regelmatig water

Water is het allerbelangrijkste voor je planten. Geef je planten ook iets meer dan de hoeveelheid die ze normaal krijgen. Wat je best kan doen is om ze twee keer per dag te besproeien en dat ‘s morgens en ‘s avonds’ want dan is de zon niet volop aanwezig. Ook krijgen je plantjes dan langer de tijd om het water op te nemen.

Zorg voor een afdakje bij je potplanten

Je potplanten kan je best even in de schaduw zetten. Anders zou het wel eens kunnen ze dat verbrand worden door de zon en kan je je plantjes weggooien. Zet ze onder een afdak of een parasol.

Oppassen met airco en tocht

Tocht en airco kunnen voor ons zalig aanvoelen maar dat geldt niet voor je planten. De veranderende temperatuur is erg slecht voor ze. Je kan best gewoon ‘s morgens en ‘s avonds je vensters even open zetten zodat je huis wel verlucht wordt. Zorg dat je planten er dan niet in de buurt van staan.

Zet een bak water naast je plantjes

Merk je nog steeds dat je plantjes nood hebben aan extra vocht? Zet er dan een bak met water naast. Het water verdampt door de warmte en de planten nemen het op.

Besmest je planten niet

Je kan je planten best niet bemesten bij warm weer. De meststoffen kunnen de wateropname verhinderen waardoor ze gaan uitdrogen. De periodes wanneer je het best bemest is het najaar en de maanden maart-mei, zo zijn je planten beschermd voor de winter en de zomer.