Nieuwe editie ‘Dinner in the sky’ vindt plaats op historische locatie met aangepast thema

Het slagveld van Waterloo wordt in juni 2023 het nieuwe decor van het gastronomisch evenement ’Dinner in the sky’. Voor de twaalfde editie, die 25 dagen lang zal duren, zullen 25 chefs afwisselend op 50 meter hoogte eten bereiden voor in totaal 3.000 gasten.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het evenement zal volledig in het teken staan van de slag van Waterloo, Napoleon en de hertog van Wellington. De organisatie belooft alvast soldaten in uniform, kampvuren, kanonnen, trommels en een videoprojectie. Gasten zullen ontvangen worden onderaan de heuvel waarop de Leeuw van Waterloo staat, het herdenkingsmonument.

Het platform biedt plaats voor 32 mensen, verdeeld over acht ronde tafels die rond een vier meter lange centrale keuken staan. Elke dag bereidt een chef een viergangenmenu. Er zijn drie shifts: om 12 uur, 19 uur en 21.30 uur. In het weekend en in de namiddag is er ook een cocktailmenu mogelijk.

’Dinner in the sky’ bestaat sinds 2010 en is uitgegroeid tot een succesvolle gastronomische ervaring in België. Het evenement vond voor het eerst plaats op de Kunstberg in Brussel en verhuisde daarna naar het Jubelpark, het Brouckèreplein, de Basiliek van Koekelberg, de esplanade voor het Atomium en het Kanaal van Brussel. In 2018 vond eerder al een vierdaagse editie van het evenement plaats op de heuvel van de Leeuw van Waterloo.

Alle info en tickets vind je op www.dinnerinthesky.be.