Nooit meer koud tijdens het skiën? Dankzij deze tips kan dat

Misschien ben je zelf al op skivakantie geweest, misschien moet je nog gaan of misschien zie je beetje bij beteje al je vrienden richting de bergen trekken. Het begin van het jaar is traditiegetrouw de skiperiode bij uitstek en eerlijk, ook wij krijgen goesting om richting de pistes te trekken. Het enige vervelende aan een skivakantie? Het feit dat je toch wel geregeld vergaat van de kou.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Zeker dezer dagen gebeurt het vaak dat je in je T-shirt kan skiën, maar af en toe steekt de koude toch de kop op en lijkt het alsof je de helft van de dag vooral kou lijdt. Veel kans dat dat te wijten is aan een foute outfit en dus bestaan er gelukkig enkele trucjes om voortaan nooit meer koud te hebben tijdens het skiën.

Warm, warmer, warmst

Decathlon deelde alvast de zogenaamde drie lagen-truc: je begint met een laagje thermisch ondergoed, daarboven trek je vervolgens een pull of fleece aan en ten slotte een jas om de wind te breken.Een goede basis, maar het kan nog beter en dus voegden we zelf nog drie tips tegen om het nooit nog koud te hebben op de skipiste.

1. Zorg ervoor dat je altijd handwarmers in je rugzak hebt zitten. Gebruik er eentje van zodra je merkt dat je handen of voeten koud hebben, want anders krijg je het de hele dag niet meer warm.

2. Neem een extra paar handschoenen en kousen mee. Zeker je handschoenen zullen na verloop van tijd koud en vochtig aanvoelen en één keer vallen volstaat om doorweekte kousen te krijgen. Een voorbereid mens is er twee waard.

3. Vermijd te kleine handschoenen of skischoenen. Te groot is ook niet goed, maar van zodra ze te hard aanspannen, word je bloedcirculatie afgesneden, met alle (koude) gevolgen van dien.

Uiteraard helpt een thermos met lekker warme koffie, thee of chocomelk ook om tijdens die oneindige rit in de skilift lekker warm te blijven.