OEPS. Zoveel komen we bij rond Kerstmis en Nieuwjaar

Een kerstdiner met je collega’s, een intiem etentje met je partner, een kerstfeest met de familie en Nieuwjaarshapjes met vrienden: tijdens de feestdagen spelen we heel wat eten naar binnen, om van drinken nog maar te zwijgen. Champagne, wijn, cocktails... De pret kan niet op.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Helaas bevatten al dat eten en drinken echter ook een heleboel calorieën. En daardoor komen de meesten onder ons ook wat bij tijdens de feestdagen -we spreken niet voor niets over feestkilo’s.

Halve kilo

Maar hoeveel komen we over het algemeen net bij? Wel, volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in New England Journal of Medicine zou de gemiddelde Amerikaan 0,4% meer wegen na de feestdagen dan ervoor - oftewel gemiddeld 0,5 kilogram. Vooral tijdens de dagen na Kerstmis laten we ons maar al te graag gaan en snoepen we erop los. En hoewel 0,5 kilogram misschien niet veel lijkt, is dat volgens de onderzoekers bedrieglijk. De meeste mensen zouden die halve kilo namelijk niet meer kwijtspelen, waardoor we eigenlijk gewoon de halve kilo’s aan elkaar rijgen. Toch maar een beetje opletten dit jaar dus?