Op DIT uur moet je gaan slapen om fris wakker te worden

Nu de dagen almaar korter worden, is het geen eitje om ‘s ochtends op te staan. De meesten onder ons moeten ons bed uit wanneer de zon nog niet opgekomen is en om de één of andere reden maakt dat alles een stuk moeilijker. Helaas kunnen we de dagen niet langer maken dan ze zijn, maar we kunnen je wel een ander trucje meedelen waardoor je in de ochtend wat frisser wakker wordt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Wil je er overdag niet bijlopen als een zombie, dan is het uiteraard belangrijk om ‘s nachts voldoende te slapen. Als volwassene mik je best op ongeveer 8 uur slaap per nacht, al kan dat per leeftijd en per persoon wat verschillen. Maar duur is niet alles.

Slaapcalculator

Volgens een onderzoek van gordijnexpert Hillarys slaap je soms namelijk beter een halfuurtje minder omdat je op die manier je slaapritme niet doorbreekt. We doorgaan tijdens onze slaap namelijk cycli van om en bij de 90 minuten, een feit waar je best rekening mee houdt wanneer je gaat slapen of wanneer je je wekker zet. Om je slaapberekening wat makkelijker te maken, voorziet Hillarys je van een handige slaapcalculator die je precies zegt wanneer je best gaat slapen op basis van wanneer je je wekker zet. Ook niet onbelangrijk: de meesten onder ons doen er 14 minuten over om in slaap te vallen, dus dat houd je best in het achterhoofd.