Op het nippertje nog op (top)restaurant? Dankzij deze app kan het

Op restaurant gaan doen we allemaal graag, maar voor sommigen onder ons mag het nét dat tikkeltje meer zijn. Voor hen geen spaghetti bolognaise, croque monsieur of vol-au-vent, maar liever een diner van een sterrenchef. Enige nadeel (behalve de prijs)? Je moet érg op tijd reserveren.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Terwijl je voor de meeste restaurants enkele dagen, misschien een week op voorhand een reservatie dient te maken, ligt dat voor de beste restaurants van het land wel anders. Daar spreek je van weken, zo niet maanden. Maar de nieuwe app YEAT wil daar verandering in brengen.

YEAT

YEAT is een idee van Lore Aerts, verantwoordelijke voor de boekingen van de Thaise sterrenzaak Boo Raan in Knokke-Heist. Het idee is simpel: wil je last-minute gaan eten bij een toprestaurant, dan geef je dat aan in de app. Komt er op het nippertje nog een tafel vrij, dan kunnen de restaurants aangeven en krijgen geïnteresseerden een melding via de app. Handig voor beide partijen, want de restaurants vullen hun zaak en jij hoeft hopelijk geen maanden te wachten op dat etentje. Wees gewaarschuwd, enkel zaken uit de gidsen van Gault & Millau en Michelin vind je terug op de app, dus je dient wel een aardig budget te voorzien.