Op zoek naar een workation? Indonesië laat je nu tot tien jaar in het land verblijven (als je geld genoeg hebt)

Indonesië stelt een nieuw visum ter beschikking waardoor je van vijf tot tien jaar in het land zou kunnen verblijven, inclusief Bali. Iedere toerist kan zo’n ‘tweede thuis’-visum aanvragen. Dat schrijft Bloomberg. Er is alleen één – niet onbelangrijk – addertje onder het gras: het visum kent een prijskaartje van maar liefst 128.000 euro.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Iedereen maakt weleens de verzuchting dat hun vakantie eeuwig zou mogen duren. Indonesië komt nu tegemoet aan dat verlangen, door een nieuw visum beschikbaar te stellen aan alle toeristen die vijf à tien jaar in het land willen verblijven. Enige voorwaarde? Je moet twee biljoen Indonesische roepia op overschot hebben, ofwel een slordige 128.000 euro.

Economische stimulans

Het nieuwe visum maakt deel uit van het plan van de Indonesische regering om meer toeristen naar het land te lokken, nadat de toerismesector flinke klappen kreeg van het coronavirus. Met het visum willen ze onder meer reizigers lokken die af een toe een ‘workation’ willen houden in hun tweede thuis in Indonesië. De minister van Toerisme Sandiago Uno zei eerder al dat ze met het vijfjarig telewerkvisum freelancers willen toelaten om belastingsvrij te werken op eilanden zoals Bali, zolang hun inkomsten komen van bedrijven buiten Indonesië.

«Dit is een niet-fiscale stimulans voor bepaalde buitenlanders om een positieve bijdrage te leveren aan de Indonesische economie», klonk het bij de directeur-generaal van immigratie tijdens de voorstelling van het visum.

Het visum zal beschikbaar zijn vanaf 25 december 2022.