Pantone onthult de kleur van het jaar 2022

Nog heel eventjes en het is weer zover: tijd voor een nieuw jaar. Nieuw jaar, nieuwe kansen - en nieuwe kleuren, als het van Pantone afhangt. Voor het 23ste jaar op rij verkoos de kleurenexpert een nieuwe kleur van het jaar. Ideaal als je nog op zoek bent naar een nieuwe tint voor je huiskamer.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Dat kleur veel doet met een mens, wisten we al langer dan vandaag. Je kan er vrolijk of net somber van worden. Slaperig of actief. De kleur die je kiest voor je muren of je outfit is dus bepalend voor je humeur.

Very Peri

Als je je helemaal aan de trends wil houden, is Pantone’s verkiezing van de kleur van het jaar een gebeurtenis die je niet mag missen. Vaak houdt die namelijk in dat heel wat merken de tint integreren in hun collectie. Dit jaar koos Pantone voor een paarsachtig blauw genaamd Very Peri of Pantone 17-3938. Ze wilden klassiek blauw verenigen met het opwindende karakter van de kleur rood en kwamen zo tot Very Peri. Een kleur die je spontaan doet denken aan lavendelvelden, maar die volgens het merk ook verwijst naar het digitale landschap - al begrijpen we niet helemaal wat dat zou moeten betekenen.