Perfect voor het najaar: deze thee smaakt naar alcohol

Het najaar is officieel begonnen dus dat betekent dat het stilaan tijd wordt om de dekentjes, kaarsen en warme dranken boven te halen. Hoe kouder het buiten is, hoe gezelliger we het binnen willen maken. Daar horen vaak ook enkele alcoholische ‘verwarmende’ brouwsels bij, maar voortaan is dat niet meer nodig.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Uiteraard is er niets mis met een glaasje alcohol van tijd tot tijd, maar je wil er geen gewoonte van maken om elke dag voor het slapengaan een digestief naar binnen te spelen. Ja, het doet wonderen voor je vertering en ja, je krijgt het er lekker warm van, maar alcohol is en blijft een goed waar je verantwoord mee om moet gaan.

Hedgy Tea

Wil je alsnog kunnen genieten van de smaak en de beleving van een apéro of digestief? Geen nood, het Franse merk Hedgy Tea brengt raad. Op 1 oktober lanceert het namelijk een lijn van vijf verschillende soorten kruidenthee die elk smaken naar een alcoholisch drankje. Het Normandische Embuscade, Pastis, Saké, Slivovica en Hruskovica: ze zijn allemaal van de partij. Net als het origineel doet de thee deugd aan je maag en geeft hij je een warm gevoel vanbinnen, maar zat word je er niet van. Voor 100 gram van de kruidenmengsels betaal je 16,90 euro, maar daar kan je gelukkig een heleboel liters mee brouwen.