Restaurant ‘Eatrenalin’ laat je gastronomisch dineren vanop een zwevende stoel

Mag fine dining voor jou wat avontuurlijker? Dan mag je het unieke gastronomische concept ‘Eatrenalin’ niet overslaan. Met geuren, smaken, visuele en auditieve prikkels wil «het restaurant van de toekomst» een vuurwerk vormen voor de zintuigen. Dat doen ze door hun gasten op een zwevende stoel te laten plaatsnemen, die vervolgens door elf verschillende culinaire ruimtes zoeft.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Op 4 november opent in het Duitse Rust ‘Eatrenalin’: een diner-experience vlakbij het Europa-Park Resort en naast het viersterren hotel Krønasår. Eatrenalin is een zintuiglijke reis met internationale topkoks die acht gangen voorschotelen, in elf verschillende ruimtes. Iedere ruimte heeft een eigen thema – oceaan, umami, heelal – en wordt begeleid door muziek die speciaal ontwikkeld is voor Eatrenalin. Tijdens de ongeveer twee uur durende experience beleven de gasten verschillende spannende werelden met innovatieve technologie, over een totale oppervlakte van 1.600 vierkante meter.

Sensuele reis

Zien, horen, ruiken, proeven, voelen - alle zintuigen komen tijdens het achtgangen menu aan bod in de verschillende werelden. De reis door ruimte en tijd begint in de Lounge met een glas champagne en kleine lekkernijen ter verwelkoming. Een verfrissend ritueel reinigt de zintuigen in Waterfall en gasten nemen plaats in de zwevende stoelen en de zintuiglijke reis begint. Dan zweef je naar de ruimte Ocean - en dus naar de diepten van de zee. Daarna volgt een smaakexplosie in Taste. De ruimte verandert en past zich aan de verschillende smaken aan. Maar ook de vijfde dimensie van smaak wordt niet vergeten: Umami. Hier is een aparte ruimte aan gewijd. Daarna stijgen de bezoekers letterlijk op in Spaceship. Na de raketlancering zweef je door het heelal. Reizigers ervaren de oneindigheid van de ruimte en gewichtloosheid na aankomst op de maan in Universe. Hier wordt een tweede hoofdgerecht geserveerd. Hoe het dessert daar smaakt? Zeer fantasierijk! De genotsbeleving wordt in Incarnation perfect afgerond. Na ongeveer twee uur brengt de lift je terug naar de werkelijkheid en naar de bar. Daar eindigen de 200 gasten die op één avond in Eatrenalin hun reis maken door ruimte, tijd, fictie en smaak.

Gastronomie op het hoogste niveau

De keuken combineert moderne en internationale invloeden, passend bij de respectievelijke sfeer in de verschillende werelden. Chef-kok Pablo Montoro uit Alicante is verantwoordelijk voor het menu. Hij werkte al als stergastronoom voor ‘El Bulli’ in Spanje, dat werd beschouwd als het meest bijzondere restaurant ter wereld. «Bij Eatrenalin ligt de nadruk niet op internationale keukens of exotische locaties, maar op de respectievelijke smaakbeleving», zegt de chef-kok.

Eten bij Eatrenalin kan vanaf 195 euro.