Smile Safari neemt je mee op ‘picture-perfect’ Instagramroute doorheen hartje Brussel

Smile Safari, het grootste museum in Europa voor TikTok en Instagram, lanceert in samenwerking met Stad Brussel een eigen Instagramroute. De Smile Safari Instatour is een nieuwe wandelroute van vijf kilometer doorheen hartje Brussel. De route neemt je mee langs opvallende streetart, kleurrijke gevels en gezellige bars of winkels die zulke mooie foto’s opleveren dat ze zo op je sociale media kunnen.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Het Instagram- en TikTokmuseum bevindt zich in het centrum van Brussel, en trekt bezoekers uit heel België. Velen komen speciaal naar Brussel voor een bezoek aan Smile Safari, en daar zag Hannes Coudenys, de oprichter & creatief directeur, een opportuniteit in: “We merkten dat bezoekers vaak moeite hebben om hun weg te vinden in Brussel. Ze komen wel naar Smile Safari, maar er is een grote drempel om van daaruit verder op stap te gaan. Dat is jammer, want het is een stad die meer dan de moeite waard is om te ontdekken! Vandaar kwam het idee om een nieuwe wandeling te ontwikkelen die enkele goed bewaarde hotspots en foto-opportuniteiten prijsgeeft.”

De Smile Safari Instatour

De Smile Safari Instatour is een wandeling van vijf kilometer die begint in het museum. Daar kan je ook een gratis routeplan ophalen. De instatour gidst je door de Brusselse ‘urban jungle’ via de meest instagramwaardige plekjes van het centrum. Met maar liefst 21 stops staat je camerarol in een mum van tijd vol leuke foto’s en filmpjes om te delen op je sociale media.

Hannes Coudenys: “Met deze nieuwe wandeling willen we laten zien dat Brussel heel wat verborgen plekjes kent en van een uitzonderlijke schoonheid kan zijn, met prachtige foto’s als resultaat. Zeker als je er zelf ook opstaat. Brussel mist zijn toeristen en we zijn er zeker van dat jullie ook blij zullen zijn om onze hoofdstad terug te zien.”

Om er een echte ‘Instagrammable’ dag van te maken, is een bezoek aan Smile Safari uiteraard niet te missen. Het is dé locatie om originele, grappige en charmante foto’s voor je sociale mediaprofielen te creëren, maar ook gewoon om je enkele uurtjes te amuseren met vrienden en familie, met toffe foto’s als aandenken.

Praktisch

Wil je graag de Smile Safari Instatour ontdekken? Haal een plattegrond op bij Smile Safari in Anspach Shopping; of surf naar de website voor alle informatie over de route, de stops en het museum.

Het museum is open op woensdag- en vrijdagnamiddag van 12u tot 18u, en op zaterdag en zondag van 10u tot 18u.