STUDIE. Etenswaren hebben grotere impact op migraine dan gedacht

Iedereen die weleens af te rekenen krijgt met migrainen, weet dat dat niet bepaald een pretje is. Gonzende hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen, lichtgevoeligheid... Het lijstje met klachten houdt maar niet op en hoewel sommigen misschien min of meer weten wat hun triggers zijn, is dat voor anderen niet het geval. Een nieuwe studie wijst nu op het verband met eten.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Wetenschappers verbonden aan de West China Hospital of Sichuan University deden onderzoek omtrent de materie en publiceerden hun bevindingen in het vakblad Nutritional Neuroscience. Volgens hen zou migraine in veel gevallen te wijten zijn aan (milde) ondervoeding.

Suiker, vitamines en mineralen

Door maaltijden over te slaan of te weinig te eten, ontstaat er een dip in onze bloedsuikerspiegel. Die dip kan een belangrijkre trigger zijn voor migraine, maar het gaat verder dan dat. Door op regelmatige basis te lijden aan (milde) ondervoeding, ontstaan er ook vitamine- en mineraaltekorten die op hun beurt aan migraine gelinkt kunnen worden. Ander opvallend weetje: mensen die veel koffie en chocolade consumeren, zouden volgens het onderzoek ook vaker migraine hebben. Misschien toch maar opletten dus deze feestperiode?